Woensdag 20 november was het dan zover! RecoTech 2019 vond plaats, een evenement dat de brandende vraag “Waarom moeten we PropTech in de gaten houden?” poogde te beantwoorden. ReCoTech vond plaats in Helsinki in een bijzondere locatie, namelijk een verlaten treinstation dat was opgeleukt met gezellige food-trucks, stands van deelnemende partijen en futuristische stages.

De dag begon met een door Global PropTech georganiseerd Speed-dating evenement in de Dome of Visions stage. 20 corporates/ investeerders en 20 startups kregen 2,5 minuut de tijd om met elkaar in gesprek te gaan en gegevens uit te wisselen. Op deze manier kon de verplichte smalltalk die zo kenmerkend is voor standaard netwerkevenementen worden omzeild en konden partijen directe, to-the-point conversaties voeren.

Hierna vond de CBRE pitching competitie plaats, gehost door Ray Lindberg (CBRE) & Wouter Truffino. Van de 8 geselecteerde startups (CHAOS, 720°, Exquance Software, Mapple, Proximi.io, Congrid, Hyperin en CubiCasa) heeft CubiCasa uiteindelijk gewonnen. CubiCasa is een snelle en accurate plattegrond-app voor het creëren van vastgoed plattegronden waar je geen technische know-how of speciale apparatuur voor nodig hebt! De jury, bestaande uit Colin Waddell (CBRE), Inga Götz (CBRE), Sarah Sipilä (KPMG), Jacob Bro (NREP) en Risto Inha (Cargotec), gaf als redenen voor de overwinning van CubiCasa dat deze partij een duidelijke businesscase heeft, een grote afzetmarkt heeft gekozen (de VS), waarde toevoegt door het oplossen van een concreet probleem en al markttractie heeft.

Een uurtje later was de podcast- en videoapparatuur geïnstalleerd en stond Wouter Truffino klaar om Sarah Sipilä (KPMG) en Carl Christensen (Spacemaker.AI) te interviewen. Stay tuned voor de podcasts en youtube filmpjes!

Hierna gingen we naar de Garage stage waar Wouter een keynote heeft gehouden over de noodzaak om als vastgoedbedrijven onze ‘innovative power te unleashen’, zodat we de nodige stappen kunnen maken voor wat betreft de digitalisering en verduurzaming van de vastgoedsector. Thijs van der Burgt (Office App) was ook on stage te vinden en vertelde over het belang van het creëren van een goede user experience van kantoorgebouwen om talent en huurders aan te trekken en te behouden.

Na RecoTech pakten we snel de taxi voor een bezoek aan de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Helsinki.

We sloten de dag af bij de RecoTech afterparty, waar we tijdens een goede maaltijd en een paar wijntjes nog interessante connecties hebben gelegd.

Tot volgend jaar, Helsinki!

Share This