Hogere productiviteit en lager ziekteverzuim door een gezond binnenklimaat

Een gezonde werkplek creëren is belangrijker dan ooit. Maar hoe bereik je hogere productiviteit en lager ziekteverzuim door een gezond binnenklimaat? En wat is de rol van (kunstmatig) licht daarin?

Hoeveel impact heeft (kunstmatig) licht eigenlijk op ons?

Onze biologische klok wordt grotendeels aangestuurd door de voorspelbare licht en donker verschillen verspreid over 24 uur. De biologische klok stelt ons in staat te anticiperen (in plaats van alleen te reageren) op terugkerende veranderingen. We zijn gezonder wanneer er een optimale synchronisatie is tussen interne ritmen en de buitenwereld.

Hogere productiviteit door gezond binnenklimaat

Een systeem dat zich gedraagt als de zon

Het team van AMMANU heeft een biodynamisch lichtsysteem ontwikkelt dat zich gedraagt als de zon. Het systeem past zijn kleur aan naarmate de dag vordert. Meer gelig in de ochtend, witter in de middag, en weer geler aan het eind van de dag. Meerder onderzoeken wijzen erop dat positieve stimulering van de biologische klok zorgt voor

  • Hogere productiviteit
  • Lager ziekteverzuim
  • Betere nachtrust waardoor hoger gevoel van welbehagen

Maar werkt het nou echt fijner?

Wij, het team van Holland ConTech PropTech, hebben het systeem nu 6 maanden in huis. We vroegen naar de ervaring van Lotte, onze Eventmanager: “Ik merk dat de ‘focus instelling’ mij echt helpt als ik mij beter moet concentreren op een taak. Daarnaast is het opstarten van de dag fijner omdat het licht eerst wat geler is.” Ook Roos, Marketingmanager, merkt verschil: “Ik zet het licht handmatig vaak op ‘rust’. Dat komt omdat ik veel creatieve taken moet uitvoeren en dan werkt dat prettiger.”

Een slimme en duurzame investering

Het systeem van AMMANU is ook nog eens smart en duurzaam. Het is bijvoorbeeld met iedere sensor of gebouwbeheersysteem te koppelen. Daarnaast heeft het 100.000 branduren en 15 jaar garantie.

Zelf uitproberen? Cliff Willems staat je graag te woord. Neem contact op.

Meer over AMMANU? Bezoek hun website: https://www.ammanu.com/nl/

Meer over smart buidlings? Lees dit interview met Maarten van D&B Facilitygroup.

Share This