1800 bezoekers, 56 rondetafelsessies, 43 beursstands, 9 keynotes, coronaproof netwerken én al een volgende editie in de maak: Building Futureproof was een daverend succes. Bovendien was er géén sprake van voedselverspilling, CO2-uitstoot, materiaalverbruik en onkosten voor transport en verblijf. Praktisch, duurzaam en ‘erg bij de tijd’.

5 minuten voor de officiële opening van de beurs kunnen de eerste mensen al inloggen. Een aftelklok laat zien hoe lang het nog duurt voordat het programma op de ‘Main stage’ begint. “Het lijkt wel nieuwjaar,” merkt één van de deelnemers op in de chat.

Keynotes

Verspreid over de dag kunnen bezoekers naar 10-minuten durende keynotes luisteren van inspirerende sprekers als Coen van Oostrom (EDGE Technologies), Richard Gerritsen (Yardi), Michel Baars (New Horizon), Gijs van Wulfen (VOORT-methode), Bas Ambachtsheer (Croonwolter&dros), Amir Bhagwandin (Autodesk), Koen Werbrouch (Barco), Dean Drako (Barracuda Networks, Eagle Eye Networks, Drako Motors) en Remco Claassen (Multi-goeroe van leidinggevend Nederland). Een greep uit de besproken thema’s: het post-pandemisch werken, afstand van het ‘one-size-fits-all’ vastgoedmodel, circulair initiatief ‘Het Magazijn van Nederland’, cybersecurity m.b.t. smart buildings, het ‘maagdelijk wit sneeuwveld’ genaamd innovatie, Group VR in de bouwindustrie, digitalisatie van de sector en de noodzaak voor therapie om een goede leider te kunnen zijn.

Netwerken

“Online netwerken biedt ontzettend veel kansen,” vertelt een enthousiaste Wouter Truffino (Founder van Building Futureproof). “Op een normale beurs sta je eigenlijk altijd met hetzelfde groepje mensen te praten, waardoor je weinig nieuwe contacten legt. Maar op deze beurs kun je niet anders dan nieuwe mensen leren kennen. Het systeem koppelt je immers automatisch aan willekeurige anderen.” Alle ongemakkelijkheid wordt bovendien voor je weggehaald. Je krijgt maar 180 seconden de tijd om met elkaar te praten, waarna het scherm automatisch uitgaat en de contactgegevens van de ander (ook automatisch) worden opgeslagen in je profiel. Zelfs een pandemie hoeft het uitbreiden van je netwerk niet meer te hinderen…

Rondetafelsessies

Viermaal krijg je de optie te kiezen uit ca. 14 rondetafelsessies. Als bezoeker kun je vervolgens aanschuiven en meeluisteren naar een goed verhaal over relevante thema’s als ‘het effect van covid-19 op de smart-building markt’, ‘circulariteit in zorgvastgoed’, ‘let go beyond BENG’ en ‘een gezond gebouw belangrijker dan ooit’. Als je in de tussentijd wenst te switchen, kan dat heel gemakkelijk: met één muisklik en zonder dat iemand het doorheeft.

Virtuele beursstands

Ook beursstands kunnen virtueel! De aandacht trekken van bezoekers is weliswaar tricky, maar dat is in ‘real life’ ook het geval. Engaging (video)content, een goede spreker of een interessant verhaal zijn allemaal manieren om voor meer animo te zorgen. Tijdens deze editie hebben de volgende bedrijven hun producten geëtaleerd: Autodesk, Barco, Croonwolter&dros, De Alliantie, De Mar, EDGE Technologies, Esri, ITANNEX, New Horizon, Nexton, Security and Safety Things, Smart Building Certification, Yardi, Crozzroads, Eagle Eye Networks & Brivo, EKOTEX, INGY, K&R Consultants, Liftinsight, OSRE, Pro4all, R8 Tech, Innobrix by Smart2IT, Area of People, Chess, C-SITE, DeltaQ, Energetika, Finch Buildings, Fundstar, HeroBalancer, iWell, iBinder, Mobypark, OMRT, Openr, Perfect Place, Realtech, Ritswand, S1MONE, Skelex, Smartvatten, TBQ, VERO Digital.

Pitch competitie

Gedurende de dag vond er ook een pitch competitie plaats. PropTechs kregen 2 minuten de tijd om hun verhaal te doen, waarna bezoekers live konden stemmen via een poll. De strijd om de ‘Best Pitch Award’ vond plaats tussen Fundstar, R8 Technologies, iBinder, INGY, The Urban Jungle Project, S1MONE, DeltaQ, OSRE, White Lioness, Hero Balancer, Finch Buildings, TBQ, uHoo, Solarix en winnaar AREA OF PEOPLE.

Tot de volgende!

“Waar je bent is het gevolg van je vorige stappen en je toekomst is het gevolg van je stappen nu”, aldus Remco Claassen. Aan de huidige situatie kunnen we helaas weinig doen, maar wat we wel in de hand hebben, is onze focus. Dus laten we met z’n allen de stress die deze onzekere tijden teweegbrengen als ‘fuel for growth’ gebruiken en er het allerbeste van maken. Voor de vastgoedsector betekent dit: samenwerken, innoveren en digitalisering omarmen.

We zien je daarom dan ook graag (terug) op de volgende editie van online vastgoedbeurs..

Real Estate Futureproof vindt plaats van 30 juni tot 3 juli 2020. Het is dé grootste en innovatiefste ONLINE vastgoedbeurs van Nederland, waar besluitvormers bijeen komen om kennis te delen, inzicht te verkrijgen in nieuwe trends en commerciële relaties op te bouwen. Thema’s die aan bod komen zijn commercieel vastgoed, woningbouw, zorgvastgoed & co-working, retail en logistiek vastgoed, smart & healthy buildings, circulaire economie, industrialisatie voor vastgoed en meer.

Real Estate Futureproof is onderdeel van Building Futureproof (Built Environment Futureproof, Construction Futureproof, Infrastructure Futureproof, Mobility Futureproof, Public Space Futureproof en Real Estate Futureproof worden door Building Futureproof georganiseerd).

Share This