Zondagochtend was het dan eindelijk zo ver: om 09:15 stapten we met dertien Nederlandse vastgoedprofessionals in het vliegtuig voor alweer onze derde TechTrip naar New York City! Na een acht uur durende vlucht van Schiphol naar JFK waren we het er unaniem over eens dat we ’s avonds wel een koud biertje verdiend hadden. Zo gezegd zo gedaan: na wat vrije tijd in de stad zijn we naar de bekende 230 Fifth Avenue Rooftop bar met indrukwekkend uitzicht over Midtown Manhattan gegaan om elkaar beter te leren kennen.

Ondanks het feit dat de biertjes uitstekend smaakten op de rooftop bar verzamelden we maandagochtend om 07:40 stipt om gezamenlijk naar Times Square te lopen waar het eerste officiële New York Real Estate Tech Week evenement op de planning stond: ‘Building the Future’ georganiseerd door Propmodo. Zach Aarons, Co-Founder en Partner van MetaProp.vc opende het event en blies de zaal omver met een inspirerende keynote over zowel de gelijkenissen als de verschillen tussen het bouwen in de oude versus de nieuwe tijd.

Naast de keynote van Zach Aarons bestond het evenement uit twee panelsessies en meerdere korte PropTech presentaties. In de  Panelsessie ‘Tall, Green, and Smart’ geleid door Ryan Baxter, PropTech adviseur bij NYSERDA en Co-Founder van de PropTech Challenge ging het over hoe gebouwensysteem-innovaties en technologieën New York’s wolkenkrabbers betere werkplekken maken. In de panelsessie ‘The City of Tomorrow’ geleid door Aaron M. Renn, Contributing Editor of the City Journal, ging het over hoe sociale, duurzame en economische veranderingen ervoor zorgen dat de gebouwde omgeving van New York er stap voor stap slimmer wordt en welke technologieën en trends op dit moment een leidende rol spelen. Het evenement werd afgesloten met een keynote van Rajdeep Gahir, Oprichter van Vivahouse, een uniek platform voor co-living.

Na het Propmodo event gingen we gelijk door naar The Consulate General of the Kingdom of the Netherlands’ waar we met dank aan de Halve Maen om 16:00 verwacht werden door de Consul General Dolph Hogewoning voor een Business Development sessie met zowel Nederlandse als Amerikaanse bedrijven met als doel het handelsrelaties tussen de twee landen te versterken.

De dag werd afgesloten in Flatiron Hall Restaurant waar de officiële opening drinks werden georganiseerd door de MIPIM PropTech. Wij gaan ons opmaken voor dag twee die in het teken staat van de eerste dag MIPIM PropTech en vanavond de NHL ijshockey wedstrijd tussen de New York Rangers en de Pittsburgh Penguins. Morgen meer daarover!

 

Share This