Hoewel de huidige businessmodellen niet meer houdbaar zijn en de vastgoedsector verantwoordelijk is voor 40% van de CO2 uitstoot, wordt de urgentie om te innoveren nog niet overal gevoeld. Deze conservatieve mindset moeten we met z’n allen zien te doorbreken en een van de manieren waarop we dit kunnen doen is door vastgoed- en innovatiepartijen met elkaar te verbinden. Afgelopen vrijdag organiseerde Holland ConTech & PropTech dan ook samen met voorloper EDGE Technologies de MatchMaking Meetup ‘Where Real Estate meets Innovation’.

Na een welkomstwoord van Wouter Truffino, begon het programma met een interview van Coen van Oostrom (Founder en CEO van EDGE Technologies) door Jan Bonjer (Hoofdredacteur van Het Financieele Dagblad). “Duurzaamheid is geen kwestie van een politieke voorkeur,” waarschuwt Coen “als de dijken breken hebben we allemaal een probleem, links én rechts.” Het Parijs-akkoord was een belangrijke tipping point en een call to action, maar ondanks dat we steeds meer het belang van duurzaamheid erkennen, zijn we nog niet bereid om ervoor te betalen. We hebben de technologie, het ondernemerschap en het geld, maar om serieuze stappen te maken, moeten we echt van duurzaamheid een prioriteit gaan maken.

De hierop volgende presentatie was van Jurrian Knijtijzer (Founder and Managing Director van Finch Buildings) die een oplossing presenteerde voor de CO2 problematiek die beton teweegbrengt: bouwen met hout! In tegenstelling tot het werken met beton, stoot hout geen CO2 uit. Bomen slaan namelijk CO2 op gedurende hun levensduur, die ze niet uitstoten wanneer ze gekapt en gebruikt worden. Dit is wel het geval als ze sterven en rotten. Hout is brandwerend, circulair, duurzaam en herbruikbaar waardoor het een ideaal mainstream bouwproduct kan worden.

Vervolgens hebben Erik Ubels (Chief Technology Officer bij OVG Real Estate) en Chris Nouveau (Digital Officer van Microsoft) gesproken over het slim maken van gebouwen en het (automatisch) omzetten van data naar actiegerichte inzichten die het mogelijk maken om onderhoud pro-actief uit te voeren en de building-experience te personaliseren.

Tussendoor werd het publiek vermaakt door de Zweedse entertainer Sirqus Alfon, die een spectaculaire en innovatieve act verzorgde waarin gebruik werd gemaakt van verschillende technologieën.

De dag kwam tot een einde met PowerTalks van Desirée van Noord (Customer Success Manager bij TryLikes), Henrik Hellman (Founder van UC360) en Dirk Huibers (Co-founder van OCTO).

Benieuwd naar alle foto’s? Bekijk ze HIER!

Share This