Dag 4 New York Real Estate Tech Week

Waar de voorgaande twee dagen vooral in het teken stonden van de MIPIM PropTech beurs, stonden er op donderdag vijf bezoeken aan PropTech bedrijven verspreid over de stad op de planning. De dag startte om 09:30 bij SHoP Architects. In 2014 werd SHoP Architects verkozen door Fast Company’s Magazine als meest innovatieve architectenbureau ter wereld. Cindy McLaughin, CEO van dochteronderneming Envelope nam ons mee in hoe de twee bedrijven AR, VR en 3D visualisaties gebruiken om op ongelofelijke manieren wolkenkrabbers te realiseren op kleine oppervlaktes. Zo is SHoP op dit moment bezig met de dunste wolkenkrabber ooit gebouwd: de Steinway Tower. Deze toren is 24 keer hoger dan dat hij breed is.

 

Na SHoP Architects / Envelope gingen we door naar een lunch bij SideWalk Labs waar de Nederlandse Douwe Osinga de Director of Engineering is. Zoals je in vorig verslag hebt kunnen lezen is Side Walk Labs bezig met een high tech “city-within-a-city” in Toronto. Douwe gaf ons een kijkje in de keuken van hoe Sidewalk Labs het voor elkaar krijgt om Toronto dé wereldwijde hub voor stedelijke innovatie te maken!

 

Bij Sidewalk Labs sloot ook Charlie Stephens, host van LeadersLive en Vastgoedadviseur bij Cushman & Wakefield aan. Charlie nam vertelde ons alles over de lopende projecten in en rondom Hudson Yards, de grootste private vastgoedontwikkeling van Amerika. Hier opent onder andere het hoogste observatiedek van de wereld en zal Facebook met hun hoofdkantoor naartoe verhuizen.

 

Na de lunch bij Sidewalk Labs en rondleiding door Hudson Yards door Charlie Stephens zijn we via het High Line Park (een langgerekt, hoogliggend stadspark in Manhattan op het traject van de West Side Line) naar het hoofdkantoor van WeWork gelopen waar we werden ontvangen door Phil Kirschner die verantwoordelijk is voor de Enterprise Experience en Workplace Strategy van WeWork. Phil gaf ons een uitgebreide rondleiding door hun New Yorkse hoofdkantoor. We waren stuk voor stuk we overweldigt door de manier waarop WeWork het voor elkaar krijgen de perfect werkomgeving te creëren waarin creativiteit en samenwerken voorop staan.

 

Het programma eindigde bij het ‘Re | Tech’ evenement in Brooklyn waar zes PropTech startups hun product pitchte aan het publiek.

 

Dag 5 New York Real Estate Tech Week

 

Op de laatste dag van onze TechTrip naar New York startten we de dag bij Hello Alfred. Hello Alfred heeft als doel ervoor te zorgen dat de manier waarop we in grote steden leven te veranderen. Tijd is ons meest waardevolle en onvervangbare resource. De vraag “Wat zou je doen met 10 extra uur per week?” hangt dan ook pontificaal in de gang van het aan Broadway gevestigde bedrijf. Door zogenaamde ‘Alfreds’, “betrouwbare en getrainde hospitality superhelden die jou willen verlossen van je dagelijkse klusjes”, aan te bieden zorgt het bedrijf ervoor mensen met een druk bestaan ontlast worden van voor hen vervelende en tijdrovende klussen in- en rondom het huis.

 

Na de kennismaking met Hello Alfred gingen we naar de andere kant van de stad waar we op bezoek mochten komen bij Cherre. Cherre voorziet investeerders, verzekeraars, makelaars en ander grote bedrijven met een platform om vastgoeddata te verzamelen,  ontcijferen en uit te breiden. Door middel van hun platform, zorgt Cherre ervoor dat je kansen en mogelijkheden eerder en preciezer kan evalueren terwijl je miljoenen dollars bespaart aan het handmatig verzamelen van data en analytics. Grote enterprises betalen Cherre tussen vele tonnen zelfs miljoenen per jaar voor een abonnement!

 

Aansluitend op Cherre stond helaas alweer het allerlaatste onderdeel van de vijf dagen durende New York Real Estate Tech Week op de planning. Na een onwijs leerzame, inspirerende en gezellige week, zijn we met de groep nog één laatste burger gaan eten bij de typisch Amerikaanse bistro The Harold op Broadway. Over een ding waren we het allemaal unaniem over eens: we gingen weer terug naar kantoor met een immense stapel aan nieuwe ideeën en inspiratie!

 

Baal je na het lezen van de afgelopen verslagen dat je deze TechTrip hebt gemist? Wees niet getreurd: van 8 tot 13 november 2020 gaan we weer! Interesse? Meld je dan snel aan want we verwachten dat de aanmeldingen snel zullen gaan!

 

Share This