Net als in dag twee stond dag drie wederom grotendeels in het teken van de MIPIM PropTech. Om 11 uur ging vrijwel de hele groep naar de keynote ‘Sidewalk Labs and the urban tech factory’ van Josh Sirefman, Chief Development Officer bij Sidewalk Labs. Door het combineren van ‘people-centred urban design’ met cutting-edge technologie creëert Sidewalk Labs een district in Toronto’s Eastern Waterfront dat de challenges van groeiende steden tackelt en tegelijkertijd fungeert als een signaal  naar verschillende landen overal ter wereld. Sidewalk Labs wilt van Toronto dé wereldwijde hub voor stedelijke innovatie maken.

Uiteraard mochten de Nederlandse PropTech bedrijven Office App, Startup House, Ingy, Zig Websoftware, Mapiq en Blue Code Solutions weer volop van de Kingdom of the Netherlands booth gebruik maken om potentiële nieuwe klanten te ontvangen en te overtuigen van hun innovatieve PropTech oplossingen.

Tussen 14:45 en 15:45 stond de vierde editie van Global PropTech Leaders op de planning. Meer dan tachtig vastgoed professionals kwamen naar dit officiële MIPIM PropTech side event om geïnspireerd te worden door Iain Thompson, Co-Founder en CCO van Office App, Charlie Stephens, Host van LeadersLive en Vastgoed Adviseur bij Cushman & Wakefield, Jan-Hein Lakeman, Executive Managing Director bij EDGE Technologies, Ronan Curran, Directeur bij KPMG, Phil Kirschner, Vice President Enterprise Experience & Workplace Strategy bij WeWork en Hadrien Laporte, CEO van SmartPixel.tv. Iedere spreker kreeg zeven minuten de tijd om hun innovaties te pitchen aan het publiek.

Om 17:00 werden op het hoofdpodium van de MIPIM PropTech de Global PropTech Awards 2019 uitgereikt. Deze jaarlijkse awards van MetaProp New York erkennen individuen, technologieën en organisaties die er alles aan doen om een positieve impact te hebben op volgende generatie PropTech initiatieven. Holland ConTech & PropTech was genomineerd voor de categorie ‘Top Association’.  Andere genomineerden in deze categorie waren de Real Estate Board of New York, UK PropTech Association, PropTech Colombia en Women in PropTech. Na de RICS in 2017 en CoreNet Global in 2018 was het in 2019 de beurt aan Holland ConTech & PropTech om de prijs in ontvangst te nemen!

De dag werd afgesloten met een diner georganiseerd door het Nederlandse Consulaat met meer dan 50 Nederlandse én buitenlandse Vastgoedprofessionals. Bekijk hieronder de foto’s:

Share This