Waar dag 1 van onze TechTrip naar New York in het teken stond van het ‘Building the Future’ event van Propmodo en de Business Development sessie bij het Nederlands Consulaat, stond de tweede dag in het teken van de MIPIM PropTech!

Om Nederlandse PropTech bedrijven te promoten heeft Holland ConTech & PropTech dit jaar in samenwerking met de Nederlandse overheid een eigen stand op de Amerikaanse editie van de MIPIM PropTech waar de bedrijven Zig Websoftware, Office App, Ingy, Startup House, Mapiq en Blue Code Solutions de ruimte krijgen om hun innovaties aan het Amerikaanse publiek te tonen.

De tweedaagse PropTech beurs werd afgetrapt met de inspirerende openingskeynote ‘Talent in the era of flexibility and technology’ door Lisa Picard, President en CEO van EQ Office waar ze antwoord gaf op vragen als hoe onze werkplekken ervoor kunnen zorgen dat er talent ontwikkeld blijft worden en wat vastgoedeigenaren nodig hebben om vastgoed te creëren waarin de mens centraal staat.

Kort na de openingskeynote vond er een interessante panelsessie plaats waarin Brad Greiwe, Co-Founder en Managing Partner bij Fifth wall en Nick Romito, Co-Founder en CEO van VTS, o.a. toelichtten waarom meer dan 30 percent van alle kantoorruimtes in Amerika in 2030 flexibel zijn en waarom het fysieke winkel model dood is.

Het valt ons op dat MIPIM PropTech NY velen malen groter is dan vorig jaar. Er zijn veel meer deelnemers en standhouders dan in 2018. Daarnaast heeft de MIPIM hele goede sprekers weten te regelen die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Gedurende de hele dag staan er inspirerende keynote presentaties, kennissessies en pitches op het programma.

Jan Willem van der Kun, Algemeen Directeur bij Reyersen van Buuren Vastgoedbeleggingen: “Ik ben voornamelijk mee op deze TechTrip naar New York om inspiratie op te doen. Ik kan je vertellen dat dit me zeker lukt: ik doe weer veel nieuwe inzichten op. Het is ontzettend leuk om te luisteren naar Amerikaanse succesverhalen. De manier waarop ze dingen hier aanpakken en zichzelf presenteren is enorm leerzaam. Het verandert je kijk op vastgoed!”

Ron Seesing, Manager Business Development & Innovatie bij Zig Websoftware:”Naast dat deze TechTrip en MIPIM PropTech mij inspireerd, inspireerd de groep waarmee we hier zijn ook enorm. Het is ontzettend leuk om van elkaar te leren hier in New York. Wat me echter al op viel tijdens de MIPIM PropTech in Parijs, en wat nu bevestigd wordt in New York is dat er nog te weinig wordt samengewerkt door PropTech bedrijven. Ik zie veel gedifferentieerde oplossingen, maar ga nu is samenwerken met elkaar!”

Na een lange dag op de MIPIM PropTech gingen we gelijk door naar “The World’s Most Famous Arena”, Madison Square Garden, waar om half 8 de ijshockey wedstrijd New York Rangers tegen de Pittsburgh Penguins op de planning stond. Het was een nek-aan-nek race maar uiteindelijk wonnen de New York Rangers in de extra tijd van de Pittsburgh Penquins met 3-2!

Vandaag dag 2 van de MIPIM PropTech! In ons volgende verslag meer over hoe de Nederlandse PropTech bedrijven de beurs ervaren hebben.

 

Share This