Maar liefst 24 PropTech & ConTech experts uit ons ledenbestand hebben ons geholpen de belangrijkste Trends voor 2020 voor de bouw- en vastgoedsector op papier te krijgen. Één ding is zeker: 2020 zal het jaar worden waarin bedrijven meer (moeten) gaan inzetten op innovatie, tech en data. We staan voor grote maatschappelijke opgaves. Écht innovatief ben je dan ook als je als onderneming in 2020 de kanteling durft te maken van geld verdienen naar impact maken. In dit artikel geven we het woord aan Yvonne van Mierlo, Directeur Blauwhoed Studio.

“In 2025 is de bijdrage aan welzijn van mensen de doorslaggevende factor voor het kiezen van een bepaald huis, op een bepaalde plek. De waarde van stenen wordt ondergeschikt aan die van welzijn (gezondheid en geluk).

Mensen vinden, vóór financiële aspecten, gezondheid en geluksbeleving het belangrijkste. Levensstijl en leefomgeving bepalen 80% van de levensduur van mensen. Businessmodellen richten zich niet meer (alleen) op de stenen, maar op de software, zoals living as a service. Woonconcepten als shared living en communities met (gezamenlijke) diensten nemen in aantallen én waarde toe. Door de digitale versnelling in combinatie met robotisering en datatoepassingen zijn er in 2025 legio tools die het welzijn van mensen bevorderen. Bijv. het slim communiceren en organiseren met stemgestuurde systemen, gekoppeld aan diensten die het leven van mensen ondersteunen. Op zoek dus naar nieuwe verdienmodellen met welzijnsbevorderende én slimme leefconcepten in combinatie met digitale voorzieningen met diensten.

Zetten huidige vastgoedbedrijven daar al op in?”

Yvonne van Mierlo, Directeur Blauwhoed Studio

*Deze voorspelling is eerder gepubliceerd door Vastgoedmarkt.