Maar liefst 24 PropTech & ConTech experts uit ons ledenbestand hebben ons geholpen de belangrijkste Trends voor 2020 voor de bouw- en vastgoedsector op papier te krijgen. Één ding is zeker: 2020 zal het jaar worden waarin bedrijven meer (moeten) gaan inzetten op innovatie, tech en data. We staan voor grote maatschappelijke opgaves. Écht innovatief ben je dan ook als je als onderneming in 2020 de kanteling durft te maken van geld verdienen naar impact maken. In dit artikel geven we het woord aan Jurgen de Ruiter, Directeur Financiën en Bedrijfsondersteuning bij Parteon.

“Een nieuwe manier van communicatie met klanten, medewerkers en leveranciers. Door de inzet van spraakherkenning en AI ontstaat een nieuwe interface en zelfs een persoonlijke band tussen mens en computer. Er zullen omgangsvormen tussen mens en computer ontstaan die we nu nog niet kennen.

Parteon heeft met collega corporaties en een IT leverancier een pilot gedaan met de spraak gestuurde chatbot Wonne. Wonne kan laaggeletterden en visueel beperkten een veel betere dienstverlening bieden. ‘Je kan tegen de chatbot praten en dat maakt het laagdrempelig. Ook voor taalvaardige huurders is dit zeer klantvriendelijk.’ De ontwikkelaars leerden Wonne om reparatieverzoeken af te handelen, met verschillende acties. Getest is onder andere op ervaring van de huurders en de werking van de techniek. 

Een virtuele medewerker maken is behoorlijk kostbaar. Daarom werken corporaties samen en delen zo de ontwikkelkosten en de opgedane kennis.”

Jurgen de Ruiter, Directeur Financiën en Bedrijfsondersteuning bij Parteon

*Deze voorspelling is eerder gepubliceerd door Vastgoedmarkt.