Maar liefst 24 PropTech & ConTech experts uit ons ledenbestand hebben ons geholpen de belangrijkste Trends voor 2020 voor de bouw- en vastgoedsector op papier te krijgen. Één ding is zeker: 2020 zal het jaar worden waarin bedrijven meer (moeten) gaan inzetten op innovatie, tech en data. We staan voor grote maatschappelijke opgaves. Écht innovatief ben je dan ook als je als onderneming in 2020 de kanteling durft te maken van geld verdienen naar impact maken. In dit artikel geven we het woord aan Jaap van der Bijl, CEO bij Altera Vastgoed.

“De succesvolle vastgoedbelegger van de toekomst is een informatiebedrijf. Dit vraagt om een duidelijke visie nú, zodat gekwalificeerde medewerkers met dedicated software van veelal start- en scale-ups van data bruikbare informatie maken. Volledige integratie in het investment proces is hierbij het ultieme doel. Het is namelijk cruciaal om de héle waardeketen te beheersen: van zoekende huurder tot verkoop van assets en van trends op micro niveau tot climate resilience.

Wij menen dat alleen een dergelijk wendbare en digitale organisatie succesvol zal zijn om tijdig alle databronnen te ontsluiten en te transformeren in nuttige informatie. Dit doen we om drie hoofdredenen: 1. het verbeteren van het vastgoedproduct om in te spelen op de steeds veranderende eisen, 2. het op elk moment kunnen bieden van optimaal inzicht aan onze aandeelhouders, en 3. het bereiken van het gewenste risico-rendementsprofiel.”

Jaap van der Bijl, CEO bij Altera Vastgoed

*Deze voorspelling is eerder gepubliceerd door Vastgoedmarkt.