Hier vind je alle blogs op gebied van vastgoed en onze inspiratiesessies

3 take away’s na Match Making Meetup bouwsector

Op 28 september 2017 is de allereerste ConTech PropTech Pitch Award uitgereikt; een samenwerking tussen ING Nederland en Holland ConTech & PropTech. Start-ups uit de bouw- en vastgoedsector hebben gestreden voor de titel beste pitcher 2017.

Pitch training

ING heeft een pitch training aangeboden aan de start-ups uit hét ecosysteem van Nederland. Tijdens de training (gegeven door Gijs Nillessen) hebben de deelnemers tips en tricks geleerd over presenteren en pitchen. Het doel was om de start-ups een boost te geven, zodat zij zich optimaal kunnen profileren bij potentiële klanten.

Matchmaking Meetup

Gedurende de Matchmaking Meetup op 28 september kregen vijf finalisten het podium. Er werd gejureerd door een panel bestaande uit; Claudia Reiner (UNETO-VNI), Michael Ector (Woonbedrijf Eindhoven), Fries Heinis (Bouwend Nederland) en Jan van der Doelen (ING).

De winnaar is Crozzroads

De ConTech PropTech Pitch Award 2017 is gewonnen door Sally van Duinen van Crozzroads. Crozzroads is niet zomaar een VR bedrijf. Crozzroads is het bedrijf dat high end presentatie oplossingen/middelen levert met geavanceerde technieken zoals Augmented Reality en Virtual Reality. Bij elk product dat zij ontwikkelen wordt gekeken welk platform het meest geschikt is. Doordat zij game-ontwikkeling achtergronden hebben is het voor hun mogelijk om de meest gecompliceerde tools te ontwikkelen. Crozzroads heeft niet voor niets mogen meewerken aan de verhuur en verkoop van het Atrium op de Zuidas Amsterdam.

Op basis van de presentaties op 28 september zijn de volgende 3 take away’s te destilleren

1. Door achterblijvende groei in arbeidsproductiviteit moet de bouw sneller vernieuwen dan andere sectoren. Trends als technologische vernieuwing, verduurzaming van de maatschappij, circulair bouwen en de strijd om (voldoende) talent veranderen de sector, ook van binnenuit;

2. Gedeelde waarden en bijbehorend gedrag van medewerkers bepalen in hoge mate de verandercapaciteit van een organisatie. Bij veel bouwbedrijven is Human Capital nog vaak onderbelicht;

3. Wees als organisatie duidelijk over de verwachtingen naar (a.s.) medewerkers. Ben Wees een top-werkgever voor je zorgvuldig geselecteerde crew. Zeker in de bouwsector ontstaat mismatch tussen vraag en aanbod van geschikte medewerkers terwijl veel zittende medewerkers moeten worden omgeschoold . Soms moeten stevige keuzes gemaakt worden.

Enkele reacties na afloop:

“prima presentaties”
“hosting, ING, mooie speech van Saskia – ING”
“diversiteit van het programma”
“kennis delen ook vanuit de corporate kant ING”
“verschillende sprekers, invalshoeken en het thema van deze bijeenkomst”
“het actuele programma en de presentatie van Saskia – ING”
“mooie relaties waren er aanwezig plus de pitch award 2017”

Het event is beoordeeld met het cijfer 8,5.

3 take away’s na Match Making Meetup bouwsector