Dura Vermeer en SWYCS tekenen samenwerkings overeenkomst

In Grown-ups, Start-ups & scale-ups by Wouter Truffino

De slimme woning aan je vingertoppen door
samenwerking Dura Vermeer en SWYCS

Bouwbedrijf Dura Vermeer en IoT-onderneming SWYCS werken samen om de gebouwde omgeving de 21ste eeuw in te slepen. De partijen ondertekenden onlangs een samenwerkings overeenkomst t.b.v. de grootschalige uitrol van digitale infrastructuur in IRIS-woningen. De woningen zijn vanuit de IRIS-app aan te sturen en worden softwarematig geoptimaliseerd om naadloos aan te sluiten op de persoonlijke wensen van de bewoners én toekomstige bewoners. Daarnaast kan het systeem op elk gewenst moment worden uitgebreid met producten van derden zoals bv. de apparaten van Siemens home connect, IKEA smart lighting en Philips HUE.

De door Dura Vermeer en SWYCS ontwikkelde smart-home onderscheidt zich van andere ‘slimme’ woningen door de zogenoemde Smart Cloud. Die leert patronen kennen en legt connecties met producten en diensten die aan de woning gekoppeld zijn. Hebben de zonnepanelen voldoende energie opgewekt? Dan slaat de vaatwasser automatisch aan. Als de watermeter constateert dat er een lek is, dan wordt het water direct afgesloten. Zo kom je dus niet meer thuis in een ondergelopen woning.

Uiteraard houden de bewoners altijd de controle over hun huis. “Via een eenvoudige app heb je de woning aan je vingertoppen. Je kunt de temperatuur regelen, de verlichting aan- of uitschakelen, de wasmachine aanzetten, het energie- en het watergebruik monitoren, een raam open of dicht doen en nog veel meer,” zegt Tristan Chater, Projectmanager bij Dura Vermeer.

Dura Vermeer wil in de toekomst steeds meer van dit soort geïntegreerde diensten aanbieden. Niet alleen op het gebied van bewonersgemak en duurzaamheid, maar ook als het bijvoorbeeld gaat om veiligheid en voorspelbaar onderhoud. Dura Vermeer zoekt daarvoor de samenwerking met bijvoorbeeld woningcorporaties, verzekeraars, bezorgdiensten en andere dienstverleners.

De combinatie van bewezen IoT-technologie en 160 jaar ervaring in bouw en vastgoed resulteert in een uniek en integraal product. Dura Vermeer koos voor SWYCS omdat het systeem toepasbaar is voor zowel woning als utiliteitsbouw. En meer dan dat. Ons systeem zorgt ervoor dat alle slimme apparaten en installaties met elkaar kunnen ‘praten’. Ongeacht welk type apparaat en fabrikant. Zo’n oplossing bestond nog niet.’ aldus Rene Riemens, CEO van SWYCS.

Eind 2017 worden de eerste smart homes opgeleverd in de duurzame wijk RijswijkBuiten. In 2018 volgt een kleine 500 slimme woningen verspreid over diverse projecten in Nederland. Binnen 5 jaar bouwen en renoveren we alleen nog slimme woningen,” zegt Chater. Zo zetten we flinke stappen richting de slimme steden van de toekomst en dragen wij ons steentje bij aan de energietransitie.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via: info@IRIShome.nl